Provamel

Wat is het verschil met de supermarkt?

Ditmaal een iets andere blog dan je misschien gewend bent, maar het is nooit verkeerd om uitleg te geven over hoe Your Foodprint eigenlijk in elkaar steekt. Want, wat is nu eigenlijk het verschil tussen de vegan webwinkel Your Foodprint en de supermarkt?

De supermarkt heeft niet alles

Tuurlijk, er zijn altijd veganistische producten die de supermarkt wel heeft en Your Foodprint niet. De ontwikkelingen op plantaardig gebied gaan namelijk zo snel, wat natuurlijk alleen maar goed is. Maar ook andersom heeft Your Foodprint veganistische producten die de supermarkten niet hebben, zoals: lupeh, seitan fix en nog veel meer.

Weet wat je eet

EU biologisch keurmerkBijna alle producten in het assortiment van Your Foodprint hebben het biologische keurmerk, wat betekent dat de producten uit de EU afkomstig zijn. Het is dus duidelijk waar de ingrediënten vandaan komen. Je hoeft niet bang te zijn dat de ingrediënten uit een ver land komen en een grote afstand hebben afgelegd. Bovendien zijn er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en de producten voldoen aan de Europese regels voor biologische landbouw. Dit houdt in dat je je geen zorgen hoeft te maken om de eventuele schadelijke invloed op het milieu.

Ga voor het beste

Misschien denk je dan ook gelijk aan de prijs en vraag je je af waarom sommige producten in de webshop een bepaalde prijs hebben. Je betaalt misschien wel ietsje meer voor biologische producten, maar je krijgt er ook wat voor terug. Geen massaproductie in een goedkoop land, met de goedkoopste (niet altijd even lekkere of gezondste) ingrediënten, onnodige toevoegingen, etc. Nu weet je zeker dat je een eerlijke prijs betaalt voor een kwalitatief goed product.

Vind je de verzendkosten aan de dure kant? Bedenk je dan dat het waarschijnlijk niet zo veel uitmaakt of je een ritje naar de supermarkt maakt of een paar euro verzendkosten betaalt. Het is ook een idee om samen met iemand te bestellen, zodat jullie de verzendkosten kunnen delen. Of bestel wat meer tegelijk zodat je voor een wat langere periode producten op voorraad hebt.

Proef het verschil

De kwaliteit is dus misschien wel belangrijker dan de prijs. Dit merk je bijvoorbeeld aan het broodbeleg. Stevige plakjes met een heerlijke bite en textuur, daar gaan we voor. De smaak van veel producten in het assortiment van Your Foodprint zijn vele malen beter dan die in de supermarkt. Het mooiste voorbeeld hiervan zijn misschien wel de plantaardige drinks en yoghurts. Wát een duidelijk verschil in smaak zeg.

Het verhaal achter de fabrikanten

Er zijn een heleboel fabrikanten met een mooi verhaal. Zo zijn alle producten van Provamel CO2 neutraal geproduceerd, bevatten de producten van Emils geen toevoegingen of conserveermiddelen en zijn Machandel en Artigiana de Genovese twee voorbeelden van echte familiebedrijven. Kortom, er is gelet op waar de producten vandaan komen. Dat is het voordeel van een kleine onderneming die alles wil weten over de producten uit het assortiment.

Veganistische mayonaise Emils

Nog makkelijker is het niet

Het grootste voordeel van online je veganistische boodschappen doen is dat je niet meer in de supermarkt naar de ingrediëntenlijst van elk product hoeft te kijken, dat is al voor je gedaan. Alle producten van Your Foodprint zijn 100% plantaardig. Hierdoor houd je meer tijd over om andere leuke dingen te doen. Ook kun je bestellingen tegenwoordig laten bezorgen waar je maar wilt, thuis, op je werk of een ophaalpunt. Hoe makkelijk is dat?

Tot zover dit verhaal, wat misschien overkomt als een verkooppraatje. Maar geloof mij, ik probeer het niet mooier te maken dan het is. Hopelijk heb je een goed beeld gekregen tussen de verschillen van Your Foodprint en de grote supermarktketens.

Posts created 133

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven