VegFest was een succes

VegFest

Dit weekend, 3 en 4 december, was VegFest in de Jaarbeurs in Utrecht. VegFest is hét evenement van Nederland als het gaat om veganisme. Your Foodprint was er niet bij als standhouder met een kraam, maar een bezoek kon natuurlijk niet ontbreken.

Veel vegan aanbod

Op zaterdagavond was er een pre-party in de vorm van een Vegan Pubquiz, waarin je jouw vegan kennis op de proef kon stellen. De zondag stond voornamelijk in het teken van de vele kramen met allerlei veganistische producten en vele interessante lezingen. Er waren ruim 70 standhouders, 30 sprekers, een kookeiland met 5 koks die kookdemonstraties gaven én een dj voor de gezelligheid op de achtergrond.

Het aanbod van de kramen was heel gevarieerd. Aangezien er zo ontzettend veel kramen waren was er van alles te vinden. Zo kon je kennismaken met veel plantaardige producten, zoals kazen, chocolade en duurzame producten, zoals kleding en accessoires. Ook kon je er heerlijk veganistisch eten en veel dingen proeven bij verschillende standjes.

Interessante sprekers

Anne Fleur DekkerNaast al dit leuks en lekkers was er een groot aanbod aan informatieve lezingen. Zo waren er hele interessante lezingen van Anne Fleur Dekker en Cilla Zwarts-Voogd. Anne Fleur Dekker is milieuactivist en zij is om deze reden veganist. Ook ken je haar wellicht van het programma ‘Rot op met je milieu’ dat te zien was op NPO3 en nu op Uitzending Gemist terug te kijken is. Anne Fleur vertelde hoe zij het vond om aan dit programma mee te doen en hoe het was om de visserij in Nederland met eigen ogen meegemaakt te hebben. Zo is het bizar hoeveel bijvangst er gevangen wordt, wat veel vissen en krabben helaas niet overleven. Ook de varkenshouderij, die ze met het programma heeft bezocht, heeft een schokkende indruk op haar gemaakt. Veel varkens, kleine hokken en weinig ruimte maakten het bezoek aan de varkenshouderij erg emotioneel voor haar.

Cilla Zwarts-VoogdCilla Zwarts-Voogd ken je misschien van haar blog Squatcilla. Zij vertelde heel enthousiast over veganistische voeding in combinatie met sport. Zo kun je eiwitten, die heel belangrijk zijn bij sport, prima uit plantaardige voeding halen. Ook herstel is bij sporten erg belangrijk. Van sporten krijg je namelijk haarscheurtjes in je spieren die weer door je lichaam hersteld moeten worden. Cilla en haar man Tom hebben ondervonden dat dit herstel veel sneller gaat met plantaardige voeding. Vlees en andere dierlijke producten bevatten namelijk antibiotica, hormonen en verzadigd vet. Plantaardig eten bevat daarentegen veel goede eigenschappen, zoals vitaminen en mineralen. Hierdoor kost het je lichaam veel minder energie om de goede stoffen uit de plantaardige voeding te halen en op te nemen voor herstel.

Tot volgend jaar?

Kortom, VegFest was een geslaagd evenement. Hartstikke veelzijdig met veel leuke kramen, lekker eten en interessante lezingen. De volgende editie van VegFest vindt plaats op 28 oktober 2017. Wellicht vind je Your Foodprint dan ook als standhouder tussen de leuke kraampjes. Zien we je dan?

VegFest 2016

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven