01 nov

Hachee van seitan met rode kool

Seitan recept

Hachee bestaat traditioneel uit stoofvlees met uien en kruiden. Hartstikke lekker, maar hoe maak je dit oer-Hollandse recept veganistisch? De oplossing: met seitan. Bekijk en probeer snel dit makkelijke vegan recept met seitan.


Hoofdgerecht     | 4 personen     | 582 kcal

Ingrediënten:

– 2 uien
– 1 teentje knoflook
– 4 kruidnagels
– 2 laurierbladen
– 1 plak ontbijtkoek
– ½ tl komijnpoeder
– 2 el appelazijn
– 1 el bloem
– 75 ml biologische rode wijn
– 3 el vegetarische juspoeder
– Scheutje olijfolie
– 400 g seitan
– 800 g rode kool (diepvries)
– 600 g aardappel
– 1 elstar appel
– Enkele eetlepels vegan mayo

Bereiden:

  1. Pel de uien en snijd ze in grove stukken. Snijd de knoflook fijn.
  2. Bak de ui en knoflook in een scheutje olie, totdat de ui glazig is.
  3. Snijd ondertussen de seitan in kleinere stukjes.
  4. Voeg de kruidnagels, laurierbladen, komijnpoeder en seitan toe en bak even kort mee. Verkruimel de ontbijt koek en bak deze ook mee.
  5. Los de vegetarische juspoeder op in 200 ml water.
  6. Voeg de appelazijn, bloem, rode wijn en vegetarische juspoeder toe aan het geheel en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Schil en was ondertussen de aardappels. Snijd de aardappels in parten.
  8. Bak de aardappels in een voorverwarmde koekenpan in een scheutje olijfolie. Bestrooi de aardappels met zeezout.
  9. Bereid de rode kool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  10. Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijd in plakken. Bak de appelplakken in een koekenpan in wat olie. Bestrooi de appel eventueel met wat kaneel.
  11. Serveer de hachee met de rode kool, appel, gebakken aardappels en vegan mayo.

Tip: Dit recept met seitan is het lekkerst als je het een dag van te voren maakt, zodat de smaak goed in de seitan kan trekken.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 582 kcal
– Eiwit: 31 g
– Koolhydraten: 73 g
– Waarvan suikers: 33 g
– Vet: 14 g
– Waarvan verzadigd: 1 g
– Vezels: 10 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *