Documentaires die je als veganist gezien moet hebben

Vegan documentaires

Ben je op zoek naar verdieping of nog niet helemaal overtuigd van een veganistische leefstijl? Er zijn een aantal heel interessante en vooral indrukwekkende documentaires over voeding die heel verhelderend kunnen zijn. De docu’s kunnen je veel inspiratie of motivatie bieden voor het nastreven van jouw ideale leefwijze als veganist. En het handige is dat je hiervoor alleen maar Netflix hoeft aan te zetten.

De impact van veeteelt

CowspiracyHet is zeker aan te raden om “Cowspiracy: The Sustainability Secret” op jouw Netflix lijst te zetten. In deze documentaire onderzoekt filmmaker Kip Andersen de meest destructieve industrie en waarom de grootste milieuorganisaties te bang zijn om erover te praten. Een baanbrekende docu waarin je ziet dat veeteelt de grootste oorzaak is van ontbossing, waterverbruik, vervuiling en zelfs verantwoordelijk is voor meer uitstoot van broeikasgassen dan de hele transportsector. Door sterke argumenten, cijfers en feitelijke informatie krijg je een goed beeld van de impact op het milieu.

Gezonde voeding en gezondheid

FoodmattersDe boodschap van de controversiële filmdocumentaire Foodmatters is dat gezonde voeding positieve invloed kan hebben op onze gezondheid en ziekten kan helpen voorkomen of zelfs genezen. Door deze documentaire ga je nadenken over de huidige gezondheidsindustrie.

Forks Over KnivesForks Over Knives heeft een vergelijkbare insteek als Foodmatters. Deze docu laat je zien dat door dierlijke en bewerkte producten te laten staan, we ernstige ziekten zoals overgewicht en diabetes onder controle kunnen krijgen. Een insteek die goed aansluit bij een veganistische lijfstijl.

Nog een s(t)apje verder

Fat, Sick & Nearly DeadFat, Sick & Nearly Dead is een heel persoonlijke documentaire die je het verhaal van de Australische Joe laat zien. Joe heeft overgewicht, kampt met ziekte en is vastberaden om hier met een enorme wilskracht een eind aan te maken. Hij begint een sapkuur van 40 dagen en je volgt zijn verbazingwekkende transformatie. Deze documentaire gaat een stap verder dan veganistisch leven, aangezien Joe alleen sappen drinkt. Maar toch kan deze documentaire een eye-opener voor je zijn om dierlijke producten te laten staan en te kiezen voor plantaardige voeding. Mocht je geen genoeg van deze docu kunnen krijgen, er is ook nog een deel 2.

Jouw favoriete vegan documentaires

Welke documentaires met betrekking tot een veganistische leefstijl heb jij al gezien of wil je nog gaan kijken op Netflix?

4 gedachten over “Documentaires die je als veganist gezien moet hebben

 1. Wauw, ik heb zo ook echt allemaal gezien haha!
  Hmm, ik kan geen favoriete kiezen, want vond ze allemaal heel goed en echt een eye-opener.

  En superleuk dat je een artikel op ad.nl hebt staan. Hoop dat iedereen het ziet en geïnspireerd worden 🙂

  Fijne dag verder!

  1. Hi Senna,

   Bedankt voor je compliment! Wat leuk om te horen dat je het artikel op AD.nl hebt gelezen en de documentaires hebt gekeken en ze ook zo interessant vond.

   Groetjes,
   Marleen van Your Foodprint

  1. Hi Thea,
   Zeker weten, alleen is Earthlings helaas (nog) niet op Netflix te zien.
   Met vriendelijke groet,
   Marleen

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven