04 apr

Vegan cheesecake

Vegan cheesecake

Ben je op zoek naar vegan cheesecake zonder dierlijke ingrediënten? Dit recept voor plantaardige cheesecake met vanille en citroen moet je echt een keer geprobeerd hebben.

Taart     | 4 personen     |  660 kcal

 Ingrediënten:

Voor de bodem:
– 200 gram digestive koekjes
– 75 gram plantaardige boter

Voor de vulling:
– 400 g soja alternatief voor kwark
– 400 g soja yoghurt citroen
– 2 pakjes kookpudding met vanillesmaak
– 2 tl vanille essence
– 1 vanille stokje
– 1 el agave siroop
– 2 el tarwemeel
– Rasp van de schil van 1 citroen
– 50 g plantaardige boter
– 150 ml plantaardige melk

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  3. Smelt de boter zachtjes in een steelpannetje.
  4. Vermaal ondertussen de koekjes in een keukenmachine.
  5. Meng de koekkruimels door de boter en doe het in de springvorm. Druk aan met de achterkant van een lepel.
  6. Meng alle ingrediënten voor de vulling en verdeel het mengsel over de bodem. Het mengsel lijkt misschien erg vloeibaar, maar dit komt na het bakken en het opstijven helemaal goed.
  7. Bak de taart in ongeveer 1,5 uur af in het midden van de oven. Houd goed in de gaten of de bovenkant niet te bruin wordt.
  8. Laat de taart afkoelen en 3 uur opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 660 kcal
– Eiwit: 15 g
– Koolhydraten: 59 g
– Waarvan suikers: 29 g
– Vet: 39 g
– Waarvan verzadigd: 9 g
– Vezels: 4 g

5 thoughts on “Vegan cheesecake

  1. Ik heb de vegan cheesecake gemaakt het was super lekker dus vandaag ga ik nog een keer maken. Het smaakt echt naar de normale cheescake.

    Bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *