07 jul

Dé vegan BBQ tips voor dit seizoen

Toscanini´s vegan barbecue

Yes! Het barbecueseizoen is weer aangebroken en dat betekent dat het weer tijd is voor een heerlijke vegan barbecue. Het handige aan barbecueën is dat je er allerlei kanten mee op kunt. In deze blog vertel ik je hoe je met de plantaardige producten uit het assortiment van Your Foodprint een onwijs lekkere vegan barbecue kunt neerzetten. Lees je mee?

Tempehsaté

Saté hoort bij barbecueën. Je kunt een heerlijke tempehsaté maken van (gerookte) tempeh. Je kan natuurlijk ook lupeh, tofu of seitan gebruiken. Een heerlijke marinade hiervoor is: sojasaus, citroensap, knoflookpoeder of een teentje knoflook, liquid smoke, (kokosbloesem)suiker en sambal. Het is helemaal lekker als je de tempeh een nacht van tevoren al in de marinade zet, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Binnenkort komt het receptje voor tempehsaté online. Maak daarnaast een lekker pindasaus van pindakaas, sojasaus, sambal en wat kokos en je tempehsaté is compleet.

Liquid smoke

Broodje burger

Je kunt plantaardige burgers uitstekend bereiden op de barbecue. Ik heb al een aantal lekkere burgerrecepten voor je, zoals bijvoorbeeld een tempeh burger of notenburger. Maar het is helemaal lekker om de seitanburger met shiitake te gebruiken. Heerlijk op een broodje met wat sla, avocado hummus, tomaat en taugé. Wat ook heerlijk is op een broodje vegaburger is de plantaardige cheddarkaas, die lekker smelt op de barbecue.

Tempeh burgerNotenburger met spitskoolsaladeSeitanburger met shiitake

Zonder worstjes geen barbecue

Een vegan barbecue is niet compleet zonder de super lekkere Toscanini worstjes. Ik heb deze worstjes al getest voor je en ze zijn helemaal goedgekeurd voor op de barbecue. Wat ook lekker is zijn de boeren knakworsten of pittige chorizo– of merguezworstjes.

Toscanini'sBoeren knakworst Merguez worst Wheaty

Heerlijk met groenten

Bij een barbecue mag een salade als bijgerecht niet ontbreken. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor salade je maakt, het smaakt er altijd heerlijk bij. Maak bijvoorbeeld een lekkere witlof-, quinoa-, pasta- of aardappelsalade. Het is ook heerlijk om gebakken stukjes tofu tomaat-basilicum door een salade te doen. Natuurlijk doen groentespiesjes of andere groentes die je op de barbecue kunt leggen het ook goed.

Bijgerechtjes en sausjes

Met de vegan roomkaas original of roomkaas kruiden&bieslook voor op een stokbrood doe je al je gasten een pleziertje. Deze roomkazen zijn ideaal voor dit soort toepassingen. Ook kun je de lekkere roomkaas tomaten of avocado hummus gebruiken als spread of dip.

Roomkaas kruiden en bieslook Vegan roomkaas tomaten Hummus avocado

 

 

 

 

Daarnaast heeft Your Foodprint verschillende soorten vegan mayonaises in het assortiment. Die smaken er natuurlijk ook lekker bij.

Emils vegan mayonaise

Het toetje na de barbecue

Na het barbecueën is het vaak lekker om een licht toetje te eten. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke sojayoghurt, -kwark of -dessert. Mocht je iets meer je best willen doen, dan kan je altijd mijn recept voor een heerlijke witte chocolade panna cotta maken.

Veganistisch nagerecht witte chocolade panna cotta

Your Foodprint maakt het je nóg makkelijker

Naast al deze lekkere barbecuetips kun je natuurlijk ook het kant-en-klaar vegan BBQ pakket bestellen. Je ontvangt dan 5 heerlijke producten uit het assortiment met korting, ideaal voor een gemakkelijke barbecue. Ook is de vegan BBQ mix met 5 plantaardige vleesvervangers van Wheaty een aanrader.

Vegan BBQ pakketVegan bbq mix wheaty

Hopelijk heb je wat aan mijn tips voor een geslaagde, maar vooral heerlijke, vegan barbecue en vinden je gasten het net zo lekker als jijzelf. Hopelijk blijft het nog even lekker barbecueweer. Laat je even weten hoe jouw (vegan) barbecue eruit ziet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *