30 mei

Tortellini met bladspinazie, olijven en venkel

Wilmersburger tortellini

Gelukkig kun je bij een plantaardige leefstijl tortellini blijven eten. Met Wilmersburger tortellini kun je genieten van deze lekkere pasta die gevuld is met veganistische kaas. In combinatie met de plantaardige zure room en diverse groenten heb je een echt pastafeestje op je bord.

Hoofdgerecht     | 4 personen     |  447 kcal

Ingrediënten:

– 1 pakje tortellini
– 1 venkel
– 300 g verse bladspinazie
– 2 trostomaten
– 10 zongedroogde tomaten
– 15 zwarte olijven
– 200 g zure room
– 1 teentje knoflook
– 1 rode ui
– 2 el olijfolie
– 2 el gedroogde basilicum
– Zwarte peper
– Zeezout

Tip:  voor een gevarieerd pastagerecht kun je ook veganistische ravioli gebruiken.

Bereiden:

  1. Bereid de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  3. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en knoflook.
  4. Snijd ondertussen de venkel en tomaten stukken. Snijd ook de zongedroogde tomaten in reepjes en de olijven in ringetjes.
  5. Voeg de venkel en tomatenstukjes toe en bak 2 minuten. Voeg steeds beetje bij beetje de bladspinazie toe.
  6. Voeg de zongedroogde tomaten en olijven toe.
  7. Giet de tortellini af en roer door de groenten.
  8. Roer nu ook de zure room en gedroogde basilicum erdoor heen.
  9. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: heerlijk met enkele blaadjes verse basilicum

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 447 kcal
– Eiwit: 11 g
– Koolhydraten: 45 g
– Waarvan suikers: 6 g
– Vet: 23 g
– Waarvan verzadigd: 12 g
– Vezels: 4 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *