28 nov

Tofu fondue met kastanjechampignons en walnoten

Tofu fondue met champignons

In de winter is er niets leuker dan met goed gezelschap rond de eettafel zitten met lekker eten op tafel. Daar is deze tofu fondue perfect voor. De kastanjechampignons en walnoten geven deze tofu fondue een heerlijke herfstachtige smaak. Ook ideaal om tijdens de borrel op tafel te zetten.

Bijgerecht     | 4 personen     |  363 kcal

Ingrediënten:

– 1 tofu fondue
– 1 glas water
– 100 g kastanjechampignons
– 1 handje walnoten
– 1 bosui
– 1 el walnootolie
– peper en zout
– 1 meergranen stokbrood

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor en bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het brood afkoelen en snijd in sneeën.
  2. Snijd de champignons in plakken, verwarm de olie in een koekenpan en bak de champignons.
  3. Hak de walnoten grof en bak mee met de champignons.
  4. Doe de tofu fondue in een steelpannetje en verwarm de fondue samen met het water. Voeg indien gewenst wat meer water toe.
  5. Blijf goed roeren in de tofu fondue totdat er geen klontjes meer zijn.
  6. Roer nu de walnoten en champignons door de fondue.
  7. Snijd de bosui in ringetjes.
  8. Breng de fondue goed op smaak met peper en zout.
  9. Roer de helft van de bosui door de fondue en bewaar de rest om de fondue voor het opdienen mee te garneren.
  10. Serveer de fondue met het stokbrood om mee te dippen.

Tip: in plaats van het water kun je ook een scheutje biologische witte wijn door de fondue doen. En je kunt natuurlijk ook groenten gebruiken om mee te dippen.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 363 kcal
– Eiwit: 12 g
– Koolhydraten: 35 g
– Waarvan suikers: 4 g
– Vet: 18 g
– Waarvan verzadigd: 4 g
– Vezels: 3 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *