19 sep

Sobanoedels met kebap curry en zoete ananas

Sobanoedel kebap curry Wheaty

Dit gerecht staat in een handomdraai op tafel en is ideaal voor als je weinig tijd hebt om te koken, maar toch een heerlijk Aziatisch gerecht op tafel wilt zetten. De kebap curry van Wheaty komt uitstekend tot zijn recht in dit recept. Sobanoedels zijn Japanse noedels gemaakt op basis van boekweitmeel. De zoete ananasstukjes zijn een verrukkelijke toevoeging op dit gerecht.

Hoofdgerecht     | 4 personen     |  564 kcal

Ingrediënten:

– 2 pakjes kebap curry
– 150 g sobanoedels
– 500 g diepvrieserwten
– 1 klein blikje ananasstukjes
– 100 ml kookroom rijst
– 1 el sesamolie
– Peper en zout

Bereiden:

  1. Breng in een steelpannetje de doperwten met een laag water aan de kook. Voeg naar smaak wat zout toe, laat 6-8 minuten koken en laat uitlekken.
  2. Verwarm de olie in een wok of hapjespan en bak de kebap curry kort aan.
  3. Voeg de kookroom toe aan de kebap curry. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  4. Breng een pan water aan de kook en laat de sobanoedels 3 minuten koken op laag vuur.
  5. Serveer de noedels met de kebap curry, doperwten en ananasstukjes.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 564 kcal
– Eiwit: 39 g
– Koolhydraten: 53 g
– Waarvan suikers: 12 g
– Vet: 22 g
– Waarvan verzadigd: 2 g
– Vezels: 6 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *