08 aug

Seitanburgers shiitake met bimi en ras-el-hanout saus

Seitanburgers shiitake met bimi

Heb je zin in een variatie op een standaard broodje vegaburger? Probeer dan eens dit boordje met een seitanburger shiitake, bimi en een heerlijke ras-el-hanout saus. Het is hartstikke makkelijk om te maken, staat zo op tafel en is ook nog eens heel lekker.
Hoofdgerecht     | 4 personen     |  293 kcal

Ingrediënten:

– 4 speltbroodjes
– 2x seitanburgers met shiitake
– 100 g bimi
– 2 trostomaten
– 200 g zijdentofu
– 2 tl ras-el-hanout
– zeezout en peper
– klein scheutje olijfolie
– handje rucola

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor en bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Strooi er wat zout in.
  3. Doe de bimi in de pan met kokend water en blancheer de bimi in enkele minuten gaar.
  4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de seitanburgers met shitake.
  5. Snijd ondertussen de trostomaten in plakken.
  6. Doe de zijdentofu in een keukenmachine en laat draaien tot de zijdentofu een gladde moes is. Je kunt hiervoor ook een staafmixer gebruiken.
  7. Roer de ras-el-hanout door het luchtige mengsel en breng goed op smaak met peper en zout.
  8. Snijd de afgebakken broodjes open en beleg met wat rucola. Leg daarop de seitanburgers, bimi, tomaten en tot slot wat van de ras-el-hanout saus.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 293 kcal
– Eiwit: 15 g
– Koolhydraten: 35 g
– Waarvan suikers: 4 g
– Vet: 9 g
– Waarvan verzadigd: 2 g
– Vezels: 5 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *