20 jun

Rode bietenquiche met lupine en appel

Rode bietenquiche

Rode bieten kun je uitstekend in een quiche verwerken. De verkruimelde lupine burgers peper maken de quiche lekker pittig. De frisse appel,  amandelen en tijm maken dat je deze quiche echt eens moet proberen.

Hoofdgerecht     | 4 personen     |  526 kcal

Ingrediënten:

– 1 rol quichedeeg
– 4 voorgekookte rode bieten
– 1 Elstar appel
– 1 bosui
– 2 lupineburgers peper (half pakje)
– handje amandelen
– 2 tl gedroogde tijm
– 100 ml kookroom kokos
– 2 el maïzena
– 2 el water
– 1 el kokosolie
– peper en zout

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de rol quichedeeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Dep de bieten droog en snijd ze in partjes.
  3. Vet een lage quicheschaal in met de kokosolie en bekleed met het quichedeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  4. Snijd de bosui in ringen.
  5. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.
  6. Verkruimel de pittige lupine burgers over de bodem. Verdeel hierover de bieten- en appelpartjes.
  7. Meng de maïzena met het water tot een papje. Voeg nu de kookroom kokos toe en breng op smaak met zout en peper. Roer er tenslotte de tijm door.
  8. Schenk het mengsel over de groenten en garneer de quiche met de amandelen en de bosui.
  9. Plaats de quiche 25 minuten in de oven.
  10. Serveer de quiche met een frisse groene salade.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 526 kcal
– Eiwit: 11 g
– Koolhydraten: 48 g
– Waarvan suikers: 11 g
– Vet: 30 g
– Waarvan verzadigd: 16 g
– Vezels: 8 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *