28 feb

Rode bietenpuree met seitan en prei

Rode bietenpuree met seitan

Maak een heerlijke puree van rode bieten. Dat is weer eens wat anders dan de standaard aardappelpuree. De seitan is op smaak gebracht met sojasaus en vegan rode wijn, wat een heerlijke combinatie is met de puree. 

Hoofdgerecht     | 4 personen     | 299 kcal
Ingrediënten:
– 300 g kruimige aardappelen
– 200 g gekookte rode biet
– 100 ml zure room
– ½ tl nootmuskaat
– ½ tl komijnpoeder
– 200 g seitan
– 1 prei
– 100 ml sojasaus
– 250 ml vegan rode wijn
– 2 laurierblaadjes
– 1 el tijm
– 1 knoflookteentje
– 1 el zwart sesamzaad
– 1 el sesamolie
– Zwarte peper
– Zeezout

Bereiden:

  1. Snijd de seitan eventueel in kleinere stukken. Bak de seitan in de sesamolie in een voorverwarmde koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  2. Voeg de sojasaus en rode wijn toe aan de seitan. Voeg ook de laurierblaadjes en tijm toe. Laat 10 min sudderen.
  3. Snijd de prei in ringen en was grondig en voeg toe aan de seitan. Laat nog 5 minuten sudderen.
  4. Schil en was ondertussen de aardappels en kook ze gaar.
  5. Snijd de rode biet in kleine stukjes.
  6. Pureer de gekookte aardappelen samen met de rode biet.
  7. Voeg de zure room toe en meng tot een luchtige puree.
  8. Breng de rode bietenpuree op smaak met nootmuskaat, komijnpoeder, zout en peper.
  9. Serveer de rode bietenpuree met de seitan. Strooi het sesamzaad over de seitan.

Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 299 kcal
– Eiwit: 17 g
– Koolhydraten: 24 g
– Waarvan suikers: 8 g
– Vet: 10 g
– Waarvan verzadigd: 5 g
– Vezels: 5 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *