07 nov

Witlofquiche met vegan gyros

Witlof quiche met vegan gyros

Een beetje variatie is altijd welkom. Wat dacht je van een quiche met vegan gyros, witlof en tomaat? Een perfecte combinatie en heerlijk op koude dagen. Deze lekkere vegan quiche maak je met maïzena, maar is ook uitstekend te maken met handige ei-vervanger. Lees verder

31 okt

Volkoren pita met gebakken avocado en tofu

Pita met avocado en tofu tamari

Je kent het vast wel, wanneer je een ogenschijnlijke rijpe avocado’s opensnijdt, blijkt deze nog hartstikke hard en onrijp te zijn. Wat te doen, want weggooien is ook zonde. Wist je dat onrijpe avocado’s heerlijk zijn om te roerbakken? Ze worden dan zacht van structuur en krijgen door het bakken een heerlijke smaak. Dit recept is dus ideaal voor als je een keer onrijpe avocado’s hebt. Lees verder

24 okt

Miso soep met tofu en mini champignons

Miso soep met tofu tamari

Miso is een uitstekend ingrediënt om een Japanse soep mee te maken. Met misopoeder is dit nog eenvoudiger. Het is daarnaast heel lekker om blokjes tofu toe te voegen aan de misosoep en het is nóg lekkerder om hiervoor tofu tamari te gebruiken. Laat je verrassen door de Japanse smaken met dit eenvoudige recept voor een voedzame misosoep. Lees verder

17 okt

Kokoskoekjes van mochi

Kokoskoekjes van mochi

Mochi is gemaakt van gestoomde zoete rijst. De oorsprong van Mochi ligt in Japan, waar dit een delicatesse is. Het is gemakkelijk verteerbaar en je kan het op verschillende manieren eten. Zo kun je er ook zachte kokoskoekjes van maken. De rijst is heerlijk in combinatie met de kokossmaak. Lees verder