19 sep

Sobanoedels met kebap curry en zoete ananas

Sobanoedel kebap curry Wheaty

Dit gerecht staat in een handomdraai op tafel en is ideaal voor als je weinig tijd hebt om te koken, maar toch een heerlijk Aziatisch gerecht op tafel wilt zetten. De kebap curry van Wheaty komt uitstekend tot zijn recht in dit recept. Sobanoedels zijn Japanse noedels gemaakt op basis van boekweitmeel. De zoete ananasstukjes zijn een verrukkelijke toevoeging op dit gerecht. Lees verder

12 sep

Griekse salade met olijven, feto en tzatziki

Griekse salade met kebap gyros en feto

Heb je trek in een traditioneel Grieks gerecht? Bereid dan dit veganistische recept voor een heerlijke Griekse salade met olijven, kebap gyros en tzatziki. De hartige stukjes plantaardige kebap gyros zijn heerlijk in deze frisse salade. Deze tzatziki past perfect bij de Griekse salade en maak je van soja yoghurt en vegan zure room, wat een heerlijke combinatie is. Feto naturel is een heerlijke alternatief in plaats van feta en past dus ook prima in dit Griekse recept. Feto heeft een fris zurige smaak gekregen door het natuurlijke fermentatieproces. Griekser dan dit kan haast niet! Lees verder

05 sep

Club sandwich met tempeh bacon

Club sandwich met tempeh bacon

Oké, de officiële club sandwich wordt met 3 lagen boterhammen gemaakt, maar met dit recept maak je de ultieme club sandwich met maar liefst 4 lagen. De tempeh bacon wordt gemaakt van tempeh kikkererwten, wat van nature een wat zoetere smaak heeft en fijner van structuur is. Ideaal om bacon tempeh van te maken en heerlijk met de frisse groenten. Het geheim van de tempeh bacon is de liquid smoke die de tempeh een heerlijke rokerige smaak geeft. Lees verder

29 aug

Tajine met bulgur, ras-el-hanout en zoete aardappel falafel

Tajine met zoete aardappel falafel

Heb je zin in een gerecht uit de Marokkaanse keuken? Duik je keuken in en bereid dit heerlijke recept voor een tajine met bulgur, ras-el-hanout, abrikozen en zoete aardappel falafel. Ras-el-hanout betekent ‘het beste van de winkel’ en is een Marokkaans kruiden- en specerijenmengsel van soms wel meer dan 20 specerijen waarvan de samenstelling overal anders is. De naam is tot stand gekomen door wat de handelaar op dat moment te bieden heeft. Door dit heerijke specerijenmengsel te gebruiken in dit gerecht, waan je je echt even in Marokkaanse sferen. Lees verder