03 jan

Penne met champignons en miso

Recept met miso en penne

Proef dit veganistische recept met vegan zure room en miso. Miso is een gezond Japans ingrediënt om een gerecht op smaak te brengen. Deze heerlijke smaakmaker geeft een hartige smaak aan het pastagerecht.

Hoofdgerecht | 4 personen | 367 kcal

Ingrediënten:

– 150 g volkoren penne
– 1 rode ui
– 2 teentje knoflook
– 1 bakje champignons
– 300 g doperwten
– 1 bakje zure room
– 2 zakjes miso
– 150 ml kokend water
– Zout en peper
– 1 el olijfolie

Bereiden:

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in vieren.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de knoflook en ui totdat de ui glazig is.
  4. Voeg de champignons toe en bak enkele minuten mee.
  5. Los de miso op in het kokend water en voeg toe aan de hapjespan.
  6. Voeg de doperwten toe en doe de deksel op de pan. Laat enkele minuten sudderen.
  7. Roer de zure room erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 367 kcal
– Eiwit: 13 g
– Koolhydraten: 39 g
– Waarvan suikers: 5 g
– Vet: 16 g
– Waarvan verzadigd: 9 g
– Vezels: 7 g

Wat vind jij van dit recept met miso? Laat het weten in een reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *