01 feb

Pastinaakpuree met rode ui en spekjes

Pastinaakpuree met rode ui en spekjes

Pastinaak wordt soms een beetje vergeten, maar dat is nergens voor nodig. Pastinaak is een wortelgroente, heeft een crème witte kleur en een zoetige smaak. De pastinaakpuree komt samen met de gerookte tofu en gebakken rode ui helemaal tot zijn recht.


Hoofdgerecht     | 4 personen     | 433 kcal

Ingrediënten:

– 1000 g pastinaak
– 400 g gerookte tofu
– Scheutje kookroom
– 2 el vegetarische juspoeder
– 200 ml lauwwarm water
– 2 rode uien
– 1 lente-ui
– 2 el olijfolie
– Peper en zout

Bereiden:

  1. Schil de pastinaak, snijd de harde kern eruit en snijd in stukken.
  2. Kook de pastinaak in 10 minuten gaar.
  3. Snijd de tofu in reepjes en bak deze in wat olijfolie goudbruin en knapperig.
  4. Pel de ui en snijd in stukken. Bak de ui in de rest van de olijfolie glazig.
  5. Doe het water in een steelpannetje en voeg de vegetarische juspoeder toe. Breng aan de kook en laat even zachtjes koken.
  6. Giet de pastinaak af, voeg een scheut kookroom toe en pureer tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Snijd de lente-ui in ringen.
  8. Serveer de pastinaak met de gebakken tofureepjes, rode ui en lente-ui.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 433 kcal
– Eiwit: 17 g
– Koolhydraten: 52 g
– Waarvan suikers: 15 g
– Vet: 15 g
– Waarvan verzadigd: 2 g
– Vezels: 2 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *