27 dec

Noord-Afrikaanse roerbakschotel met harissa

Roerbakschotel met harissa

Harissa is een pittige saus uit Tunesië dat in de Noord-Afrikaanse keuken veel gebruikt wordt. Het is een smaakmaker met veel pit en samen met de harissaballetjes waan je je even in Noord-Afrika.


Hoofdgerecht     | 4 personen     | 188 kcal

Ingrediënten:

– 1 courgette
– 1 prei
– 1 puntpaprika
– 1 tomaat
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 6 dadels
– 1-2 tl harissapasta
– 1 tl komijnpoeder
– 150 g harissaballetjes
– 1 el olijfolie
– Zwarte peper

Bereiden:

  1. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd in halve plakken.
  2. Snijd de puntpaprika en prei in ringen en de tomaat in blokjes.
  3. Bak de ui en knoflook in een koekenpan met wat olie. Voeg de rest van de groenten toe en bak een aantal minuten.
  4. Bak in een andere koekenpan de harissaballetjes knapperig.
  5. Meng de harissapasta en komijnpoeder door de groenten. Breng op smaak met zwarte peper.
  6. Snijd de dadels in stukjes en voeg deze toe aan de roerbakschotel.
  7. Garneer met wat geroosterd amandelschaafsel en de harissaballetjes.

Tip: serveer de roerbakschotel met couscous.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 188 kcal
– Eiwit: 10 g
– Koolhydraten: 20 g
– Waarvan suikers: 16 g
– Vet: 7 g
– Waarvan verzadigd: 1 g
– Vezels: 4 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *