24 okt

Miso soep met tofu en mini champignons

Miso soep met tofu tamari

Miso is een uitstekend ingrediënt om een Japanse soep mee te maken. Met misopoeder is dit nog eenvoudiger. Het is daarnaast heel lekker om blokjes tofu toe te voegen aan de misosoep en het is nóg lekkerder om hiervoor tofu tamari te gebruiken. Laat je verrassen door de Japanse smaken met dit eenvoudige recept voor een voedzame misosoep.

Hoofdgerecht     | 2 personen     |  62 kcal

Ingrediënten:

– 500 ml water
– 2 zakjes miso soup
– ½ blok tofu tamari
– 3 kleine wortelen
– 50 g mini champignons
– 2 handjes taugé
– 1 lente-ui
– 2 tl biologische sojasaus

Bereiden:

  1. Was de wortel en snijd in plakjes.
  2. Doe het water met de wortel in een pan, breng aan de kook en zet daarna het vuur zacht.
  3. Snijd ondertussen de champignon en lente-ui in plakjes en de tofu in blokjes.
  4. Voeg de lente-ui, champignons en tofu toe aan de pan.
  5. Voeg nu de zakjes miso soup en sojasaus toe, verhit de soep 2 minuten zachtjes terwijl je roert, maar laat niet koken.
  6. Schep de soep in kleine kommen, garneer met de taugé en serveer meteen.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 62 kcal
– Eiwit: 5 g
– Koolhydraten: 4 g
– Waarvan suikers: 1 g
– Vet: 2 g
– Waarvan verzadigd: 0 g
– Vezels: 1 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *