26 sep

Gegrilde courgette met feto, linzen, zongedroogde tomaten en harrisa

Linzensalade met feto

Trek in een gezonde maaltijd? Maak dan deze Oosterse salade met gegrilde courgette, feto, linzen, zongedroogde tomaten en harissa. Feto kruiden is tofu gefermenteerd met vegan yoghurtculturen. Dit natuurlijke fermentatieproces geeft de tofu een heerlijk milde zure smaak, die tevens de spijsvertering bevordert. Door de kruiden heeft de feto nog een extra smaakbelevenis. Heerlijk om te verkruimelden door deze gezonde linzensalade.

Hoofdgerecht     | 4 personen     |  315 kcal

Ingrediënten:

– 1 blok feto kruiden
– 2 courgettes
– 1 blik linzen
– 1 zakje gemengde sla
– 8 zongedroogde tomaten
– ½ bakje vegan zure room
– een flinke hand pijnboompitten
– 2 tl gedroogde korianderblad
– ½ tl harissapasta
– 1 el walnootolie
– peper en zout

Bereiden:

  1. Snijd de courgettes in plakken, besprenkel met de olie en gril de plakken goudbruin in een gril. Laat kort afkoelen.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  3. Laat de linzen uitlekken en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
  4. Meng de linzen met de zure room, harissa, gedroogde korianderblad en breng goed op smaak met voldoende peper en zout.
  5. Roer er de gegrilde courgetteplakken en zongedroogde tomaten door.
  6. Verkruimel de feto kruiden en roer alles door elkaar.
  7. Leg een hand sla op een bord er schep er de linzensalade op. Garneer met de pijnboompitten

Tip: dit gerecht is heerlijk om te serveren met ciabatta.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 315 kcal
– Eiwit: 19 g
– Koolhydraten: 20 g
– Waarvan suikers: 10 g
– Vet: 17 g
– Waarvan verzadigd: 6 g
– Vezels: 4 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *