17 okt

Kokoskoekjes van mochi

Kokoskoekjes van mochi

Mochi is gemaakt van gestoomde zoete rijst. De oorsprong van Mochi ligt in Japan, waar dit een delicatesse is. Het is gemakkelijk verteerbaar en je kan het op verschillende manieren eten. Zo kun je er ook zachte kokoskoekjes van maken. De rijst is heerlijk in combinatie met de kokossmaak.

Bijgerecht     | 4 personen     |  307 kcal

Ingrediënten:

– 250 g mochi
– 50 g kokosmeel
– 5 gedroogde dadels
– 25 g kokosbloesemsuiker
– 50 ml gesmolten kokosolie
– Snufje zout

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de dadels in stukjes.
  3. Doe de mochi in een glazen kom en verwarm in de magnetron gedurende 1 minuut op 600W.
  4. Roer de mochi, kokosmeel, dadels, kokosbloesemsuiker en kokosolie door elkaar en kneed met vochtige handen tot een soepel deeg.
  5. Maak van het deeg een rol en snijd in 8 stukken. Vorm de stukken tot koekjes.
  6. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede plaat en bak ze in 15-20 min in het midden van de oven.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 307 kcal
– Eiwit: 4 g
– Koolhydraten: 37 g
– Waarvan suikers: 13 g
– Vet: 16 g
– Waarvan verzadigd: 13 g
– Vezels: 4 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *