11 jul

Knapperige tempeh frietjes

Tempeh frietjes

Wist je dat je tempeh ook kunt frituren? Door het te frituren wordt tempeh heerlijk knapperig en krijgt het een nootachtige smaak. Door gerookte tempeh te gebruiken, is het nóg lekkerder. De gerookte tempeh frietjes zijn heel makkelijk en snel te maken en zijn ideaal als borrelhapje of bijgerecht. Een heerlijke verwennerij voor als je zin hebt in eens iets anders. 

Bijgerecht     | 4 personen     |  216 kcal (onbereid)

Ingrediënten:

– 2 tempeh gerookt
– Zeezout
– Frituurpan

Bereiden:

  1. Verwarm de olie in de frituurpan.
  2. Snijd de tempeh in de lengte in smalle plakken. Snijd de plakken in repen.
  3. Frituur de tempeh frietjes ongeveer 6 minuten. Laat even uitlekken en bestrooi met zeezout.

Tip: erg lekker met één van de heerlijke vegan en ei-vrije mayonaises van Emils.

Voedingswaarden (onbereid)(per persoon):

– Energie: 216 kcal
– Eiwit: 22 g
– Koolhydraten: 1,3 g
– Waarvan suikers: 0,9 g
– Vet: 12 g
– Waarvan verzadigd: 3,1 g
– Vezels: 8,2 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *