14 mrt

Haverpannenkoek met chocolade, kokos en rode vruchtencompote

Haverpannenkoek met soja dessert en kokos

Wist je dat je met chocolade soja dessert verrukkelijke gerechten kunt maken? In plaats van deze romige chocoladevla zo als nagerecht te eten, is hij verwerkt in een heerlijk plantaardig gerecht. De haverpannenkoeken zijn om van te smullen als ontbijt of nagerecht en extra lekker door de zachte havermelk.

Nagerecht     | 4 personen     | 427 kcal

Ingrediënten:

– 200 g bloem
– 500 ml havermelk
– ½ zakje bakpoeder
– 500 ml soja dessert choco
– 1 el geraspte kokos
– 250 g rode vruchten (diepvries)
– 1 el agave siroop
– 1 el zonnebloemolie

Bereiden:

  1. Doe de rode vruchten in een steelpannetje en laat op een klein vuurtje onder af en toe roeren zachtjes ontdooien.
  2. Meng ondertussen de bloem met de bakpoeder.
  3. Voeg de havermelk toe aan de bloem en meng goed met een garde tot een glad beslag zonder klontjes. Zet het beslag even apart.
  4. Voeg de agave siroop toe aan de rode vruchten en laat 5 minuten zachtjes inkoken.
  5. Bak de pannenkoeken in een goed voorverwarmde koekenpan in wat zonnebloemolie.
  6. Vul de pannenkoeken met het soja dessert, rol ze op en bestrooi met de geraspte kokos.
  7. Serveer de haverpannenkoeken met de rode vruchtencompote.

Tip: Je kunt als variatie natuurlijk ook soja dessert vanille of een andere plantaardige melk gebruiken.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 427 kcal
– Eiwit: 10 g
– Koolhydraten: 78 g
– Waarvan suikers: 26 g
– Vet: 8 g
– Waarvan verzadigd: 2 g
– Vezels: 6 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *