24 jan

Groenten stoofpotje met seitan

Stoofpotje met seitan

Dit winterse groenten stoofpotje met seitan is heerlijk op koude dagen. Boordevol groenten, die uitstekend tot hun recht komen in dit veganistische stoofpotje. En als het gerecht op het vuur staat, hoef je even niks meer te doen. Hoe heerlijk is dat? Laat het weten in een reactie hieronder als je deze stoofpot ook gaat maken.

Hoofdgerecht     | 4 personen     | 241 kcal

Ingrediënten:

– 2 uien
– 1 teentje knoflook
– 2 laurierbladen
– 6 el vegetarische juspoeder
– 750 ml water
– 500 g wortelen
– 350 g kastanjechampignons
– 1 blikje tomatenpuree
– 400 g seitan
– Snufje gemalen kruidnagel
– Snufje nootmuskaat
– Zwarte peper
– Scheutje olijfolie

Bereiden:

  1. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten.
  3. Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de ui en knoflook.
  4. Voeg de seitan toe en bak even mee.
  5. Voeg nu de wortelen en champignons toe en bak ook mee.
  6. Breng het water aan de kook.
  7. Voeg het water, vegetarische juspoeder, tomatenpuree, laurierbladen, kruidnagel en nootmuskaat toe. Breng op smaak met zwarte peper toe.
  8. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 241 kcal
– Eiwit: 27 g
– Koolhydraten: 21 g
– Waarvan suikers: 9 g
– Vet: 4 g
– Waarvan verzadigd: 1 g
– Vezels: 6 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *