18 apr

Chinese kool met gekruide kikkererwten en pittige lupineburgers

Lupineburgers met Chinese kool en kikkererwten

Kook in een handomdraai dit heerlijke recept voor een 100% plantaardige roerbak. De pittige lupineburgers smaken uitstekend bij de gestoofde Chinese kool en kruidige kikkererwten. Serveer dit roerbakgerecht met basmatirijst.

Hoofdgerecht     | 4 personen     |  576 kcal

Ingrediënten:

– 250 g basmatirijst
– 4 lupine burgers peper
– 1 Chinese kool
– 1 groot blik kikkererwten
– 1 rode ui
– 1 teentje knoflook
– 4 el ketjap manis
– 2 tl kerrie
– 75 ml kraanwater
– 3 el kokosolie

Bereiden:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de Chinese kool in smalle reepjes.
  3. Pel en snijd de ui in halve ringen. Verhit wat olie in een koeken- of hapjespan en bak de ui totdat deze glazig is.
  4. Pers de knoflook uit en bak deze mee.
  5. Voeg de kool toe en bak enkele minuten mee.
  6. Voeg het water en de ketjap toe en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Haal haverwege de deksel van de pan om het vocht te laten verdampen.
  7. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de kikkererwten met de kerrie in 5 minuten goudbruin.
  8. Bak ondertussen in een andere koekenpan de lupineburgers in 3 minuten aan elke zijde goudbruin.
  9. Meng de gekruide kikkererwten door de Chinese kool en serveer met de rijst en lupineburgers.

Tip: mocht er te veel vocht achterblijven van de Chinese kool, giet dit ketjapvocht dan af voordat je de kikkererwten erbij doet. Serveer dit ketjapmengsel bij de rijst.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 576 kcal
– Eiwit: 18 g
– Koolhydraten: 85 g
– Waarvan suikers: 14 g
– Vet: 16 g
– Waarvan verzadigd: 8 g
– Vezels: 13 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *