Foodprint webshop

Waar staat de naam Your Foodprint eigenlijk voor?

Your Foodprint is, naast deze blog, mijn vegan webshop waar ik al mijn energie en tijd in steek. Het is een webshop met veganistische levensmiddelen, wat je misschien al wel wist. Wat je misschien nog niet wist is hoe ik op de naam voor de webshop gekomen ben. Je hebt je vast wel eens afgevraagd waar de naam Your Foodprint vandaan komt? In deze blog leg ik het je graag uit.

Jouw voetafdruk op de aarde

Het Engelse woord ‘Footprint’ betekent letterlijk voetafdruk. Nu snap je misschien meteen al de connectie. Jouw voetafdruk op de aarde is door het eten van veganistische voeding namelijk aanzienlijk lager dan iemand die vegetarisch is of een carnivoor.

Foodprint

Eerder vertelde ik je al over de aanzienlijk mindere milieubelasting van de verbouwing van plantaardige producten. Er is voor veeteelt veel meer land en water nodig, dan voor het verbouwen van groenten. Door veganistisch te eten verbruik je dus veel minder land en water en daarmee is jouw ecologische voetafdruk met dit voedingspatroon vele malen lager in vergelijking met iemand die wel zuivel, vis, eieren of vlees eet.

Ik heb gekozen om ‘Foodprint’ met een ‘d’ te schrijven, omdat het natuurlijk naar ‘Voedsel’ verwijst.

Uitstootgassen

Bovendien verwijst de naam Your Foodprint indirect naar de aanzienlijk lagere CO2- en methaanuitstoot. Koeien die nodig zijn voor de productie van vlees en zuivel, zijn hier namelijk helaas de grootste boosdoener van. Een veganistische levensstijl zorgt dus voor een minder schadelijk effect op het milieu door de lagere CO2- en methaanuitstoot.

Je kunt als individu invloed uitoefenen

Your Foodprint verwijst met ‘Your’ dus ook naar de invloed die jij als individu kan uitoefenen op onze planeet. Er wordt wel eens gedacht dat je als individu niet het verschil kan maken, maar gezien de grote impact op de aarde heb je dus wel degelijk een invloed als individu.

Kool

Dit is jouw plek

Tot slot, verwijst Your Foodprint met ‘Your’ naar ‘jouw’, of te wel dé plek, voor het bestellen van veganistische producten.

Logo Your Foodprint

Nu weet je waarom ik voor deze naam voor de vegan webshop heb gekozen, ik ben er op de dag van vandaag nog hartstikke blij mee. Ik ben erg benieuwd wat jij er van vindt.

Posts created 133

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven