22 aug

Aziatische rijstnoedels met soja rundvlees stukjes en lupinebonen

Rijstnoedels met lupinebonen

Haal Azië in huis met een heerlijk gerecht van rijstnoedels, soja rundvlees stukjes en lupinebonen. Lupinebonen zijn uitstekende vleesvervangers en bevatten meer eiwitten en vezels dan andere peulvruchten. Met een stevige beet, een licht nootachtige smaak en een minder melige structuur zijn de witte lupinebonen lekker in dit Aziatische roerbakgerecht. De soja rundvlees stukjes zijn door de uitstekende textuur en smaak een goed plantaardig alternatief op rundvlees. Verras je familie of vrienden met dit Aziatische gerecht!

Hoofdgerecht     | 4 personen     |  540 kcal

Ingrediënten:

– 200 g rijstnoedels
– 50 g soja rundvlees stukjes
– 190 g witte lupinebonen
– 1 rode ui
– 1 teentje knoflook
– 1 el arachideolie
– 6 el sojasaus

Bereiden:

  1. Breng een pan met water aan de kook, voeg wat zout aan het water toe en kook de soja rundvlees stukjes in 10 minuten gaar.
  2. Giet de stukjes af en snijd ze iets kleiner.
  3. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  4. Verwarm de olie in een wok- of koekenpan en bak daarin de ui en de knoflook.
  5. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Voeg de soja rundvlees stukjes en lupinebonen toe aan de ui en bak even mee.
  7. Voeg nu ook de sojasaus toe.
  8. Als de rijstnoedels klaar zijn, voeg je deze ook toe aan de roerbak.
  9. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Tip: ook heerlijk met wat geroosterd sesamzaad of een rode peper voor een wat pitterige smaak.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 540 kcal
– Eiwit: 16 g
– Koolhydraten: 67 g
– Waarvan suikers: 20 g
– Vet: 8 g
– Waarvan verzadigd: 0 g
– Vezels: 4 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *